Breiner 310 Residencial Building / EZZO

first_imgArchitects: EZZO Area Area of this architecture project CopyAbout this officeEZZOOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentAdaptive reusePortoIcebergConcrete BuildingsPortugalPublished on May 25, 2016Cite: “Breiner 310 Residencial Building / EZZO” 25 May 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Breiner 310 Residencial Building / EZZOSave this projectSaveBreiner 310 Residencial Building / EZZO Apartments “COPY” “COPY” Year:  2015 CopyApartments, Adaptive Reuse•Porto, Portugal Portugal Area:  930 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787704/breiner-310-ezzo Clipboard Photographs Breiner 310 Residencial Building / EZZO ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787704/breiner-310-ezzo Clipboard Photographs:  do mal o menosSave this picture!© do mal o menosRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacText description provided by the architects. The two houses, which remained empty for twenty years, became known by the graffiti in one of the facade “People could leave here”. The new owner planned to build 9 apartments for rental.Save this picture!© do mal o menosSave this picture!DiagramSave this picture!© do mal o menosAs the internal structure of the building didn’t exist, we decided to take a radical action that would result suitable for its new purpose. All that remained standing of these old houses were its outer walls, now preserved and renovated. Save this picture!© do mal o menosMoreover, the project, instead of using the enclosed shape that the old facades seemed to suggest, we chose to create, inside the facades, four isolates volumes with different shapes, which make up four small towers where the apartments overlap. Each apartment is close to 50Sqm, and consists in two floors with a living room/ kitchen and a bedroom and Bathroom included. Save this picture!© do mal o menosSave this picture!PlanSave this picture!© do mal o menosWhen dissociating the four floors of the new interior facade from the two old facades, the project, allowed not destroying the scale of urban memory. The two levels of existing windows hide now four new floors, where the existing facade plays the role function of a filter between the apartments and the busy street. We tried to create a tension between a structured geometry from the existing object (old facade) and a new object of clear rules, independent, which merges with the new towers. The access to the apartments is done by an open-air gallery that leads to a common staircase in the outside.Save this picture!© do mal o menosBeside, small-scale shifts create relational diversity among the apartments, between the living spaces and the terrace and also among the inhabitants, who benefit from interacting with these areas. Altogether the apartments form a single building, an environment that creates spaces for human relationships and interactions with the city itself. Save this picture!© do mal o menosProject gallerySee allShow lessTurkey’s Pavilion at the Biennale to Explore Cultural Similarities Between Istanbul …Architecture NewsHaus SPK / nbundm*Selected ProjectsProject locationAddress:Porto, PortugalLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Save this picture!© do mal o menos+ 29 Share Projectslast_img read more