Gugi-dong House / BCHO Partners

first_img Gugi-dong House / BCHO Partners Projects CopyAbout this officeBCHO PartnersOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJongno-guOn FacebookSouth KoreaPublished on February 20, 2020Cite: “Gugi-dong House / BCHO Partners” 20 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?韩国首尔旧基洞住宅 / BCHO Partners是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily 2018 Construction: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933971/gugi-dong-house-bcho-partners Clipboard Manufacturers: Antonio Lupi, Artemide, CNO engineering, Eagon, MBK ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933971/gugi-dong-house-bcho-partners Clipboard CopyHouses•Jongno-gu, South Korea Architects: BCHO Partners Area Area of this architecture project Save this picture!© Sergio Pirrone+ 42Curated by Hana Abdel Share Gugi-dong House / BCHO PartnersSave this projectSaveGugi-dong House / BCHO Partners “COPY” Photographs C&O Engineering&Construction South Korea Area:  276 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Year:  Architect In Charge:BCHO Partners, Cho ByoungsooDesign Team:Jayoon Yoon, Seungjae LeeSupervision:Seungjae LeeElectrical Design:Cho Eun, Technology GroupCity:Jongno-guCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Sergio PirroneRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. The site of the Gugidong House is surrounded by buildings on all sides, except where it is flanked by a large stone reinforcement wall along its backside. Because the extant ground floor lacked conditions for natural ventilation or lighting, the focus of the project shifted towards optimizing the top floor, comprised of a large outdoor deck and one small room. Unburdened by perimeter walls the deck allows those who find their way to it to enjoy the full panoramic view towards Bukhan Mountain. At the same time, its clear PVC sheet roofing allows the surrounding forest scenery and sunlight to extend deep indoors. Underneath the PVC sheet, a layer of expanded metal breaks and shatters the incoming sunlight. Save this picture!© Sergio PirroneSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Sergio PirroneThe organization of the house revolves around the specific requests of its clients. There are three bedrooms: one for a couple, and the remaining two for their children. Each is placed side by side on the second floor, allowing for all three rooms to share a common uninhabited view towards the mountain.Also requested by the couple was a private bath, reflecting their future prospects for investing in the residence in the long run.Save this picture!© Sergio PirroneCompared to the permanency of these interventions, the rooms for their children were built more informally, divided by a non-bearing wall with the possibility of future expansion. With the incredible panoramic views provided by the site to look out onto the nearby mountains, the third floor terrace serves not only the purpose of an informal family gathering space, but doubles in its ability to host casual business meetings as necessitated by the client’s lifestyle.Save this picture!© Sergio PirroneSave this picture!South elevationSave this picture!© Sergio PirroneThe main structure, made in reinforced concrete, is hinted at in the building’s interior finish. Taking advantage of the external insulation system, the exposed concrete is consistently used as an annotation of the home’s interior walls. This serves both an aesthetic ends while minimizing the burden of additional interior finishing costs on the project’s budget. Externally, a screen façade and ample insulation achieve thermal efficiency and sustainability.Save this picture!© Sergio PirroneProject gallerySee allShow lessBarrio Restaurant / DFJ ArchitectsSelected ProjectsCharacter Café & Gallery / OJAN Design StudioSelected Projects Share Photographs:  Sergio Pirrone Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houseslast_img read more