ATS HOUSE / Vicente Montano

first_img Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/798629/ats-house-vicente-montano Clipboard “COPY” Save this picture!© Marcelo Donadussi+ 37Curated by Pedro Vada Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/798629/ats-house-vicente-montano Clipboard Area:  285 m² Year Completion year of this architecture project Houses CopyHouses•Xangri-Lá, Brazil Brazil Architects: Vicente Montano Area Area of this architecture projectcenter_img “COPY” ATS HOUSE / Vicente MontanoSave this projectSaveATS HOUSE / Vicente Montano 2015 Photographs Photographs:  Marcelo Donadussi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Redemac Zona Nova Center, Sousal Alumínios, Xangri-lá PedrasConstruction Manager:Zona Nova Arquitetura e ConstruçãoContractor:MS Matos e cia Ltda.Architect In Charge:Vicente MontanoCity:Xangri-LáCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marcelo DonadussiRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacText description provided by the architects. A weekend house in a residential condo located in the south coast of Brazil, distant a 130 km from its capital Porto Alegre, for a couple with 3 adult sons. Save this picture!© Marcelo DonadussiThe project was designed respecting the desire of the clientes of having all major rooms viewing the lake at the end of the land. A place capable of containing a large integrated living area but at the same time keeping the bedrooms private and peaceful.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe trapezoidal shape of the lot induced 2 volumes with defined activities, social and intimate, with distinct heights and parallel to the side borders. An entrance hall that joins them  provides varied views of the backyard. Both of them are covered with a stoned “shell” that gives privacy and thermal protection to the west front facade.Save this picture!Ground Floor PlanAt the back, the house opens itself with large windows to the east. The social area has an expanded ceiling of 3.80m, wich intensifies the connection with the outside. Concrete rounded section columns allows the doors to open themselves entirely, creating an integration with the veranda and barbecue pit. The living area, along with the wooden pergola and car porch organizes a center line where all the leisure activities are developed overlooking the landscape. Save this picture!© Marcelo DonadussiBeside it was placed a volume where are located the storage, staff bathroom and the kitchen cabinet facing the dining room. A stoned wall finishes the building.  Save this picture!© Marcelo DonadussiIn the intimate area, on the oposite side, there are a restroom, aside the entrance hall, laundry and 4 suites – 2 on the ground floor and 2 on the upper floor.Save this picture!© Marcelo DonadussiProject gallerySee allShow lessThe Chalet du Bois Flotté / BOOM TOWNSelected ProjectsA Room for Archaeologists and Kids in Pachacámac / ETH Zurich + PUCPSelected Projects Share ATS HOUSE / Vicente Montano Year:  CopyAbout this officeVicente MontanoOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesXangri-láXangri-LáBrazilPublished on February 26, 2019Cite: “ATS HOUSE / Vicente Montano” 26 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more